Workshops

Regelmatig organiseert Jolanda van Dongen van Betty Blue workshops. Deze workshops worden gegeven in het sfeervolle kookatelier. U gaat met minimaal 8 personen per keer de keuken in om traditionele recepten te bereiden. Uiteraard met de nodige instructie en begeleiding. Later schuift u aan tafel om van uw eigen kookkunsten te genieten.

U kunt zich voor een workshop inschrijven met een groep van minimaal 8 tot maximaal 40 personen. De meeste workshops duren 4 uur en kosten € 65,00 p.p. U kunt in ieder geval kiezen uit de volgende workshops:

Het bedrijfsuitje gaat gewoon door

Tijdens deze workshop bereiden de medewerkers in eigen tuin of eigen keuken een gerecht voor hun gezin, terwijl de chefkok in de app-groep beschikbaar is voor tips en ondersteuning.               meer informatie

De vakmannen van Gouda

Ontmoet de vakmannen van Gouda in hun mooie winkels met etenswaren door samen met de chefkok boodschappen te doen in het centrum van Gouda. Onderweg is van alles te zien, leren en proeven. Daarna aan de slag in de keuken voor een 4-gangen-diner. Deze workshop duurt 6 uur en kost € 75 p.p.

Het Groene Hart in de keuken

Tijdens deze workshop halen we onze ingrediënten rechtstreeks uit het Groene Hart: we varen met een palingvisser de Reeuwijkse plassen op, lopen met een boerenzoon door de moestuin en zien hoe de slager een half varken uitbeent.           meer informatie

De sterren van de hemel koken

Tijdens deze nieuwe workshop wordt er een restaurant-waardig 4-gangen-diner gekookt en is er veel aandacht voor kooktechnieken en productkennis. We starten met een amuse en een glas bubbels en serveren bij iedere gang een bijpassende wijn. Deze workshop duurt 6 uur en kost € 95 p.p.

Italiaanse keuken

Verse pasta maken, het recept voor een heerlijke smeuige pesto, saltimbocca, cantuccini-koekjes en natuurlijk tiramisu.

Tapas

Honingkippenpootjes karameliseren in de oven, gamba’s bakken, zelf saffraanmayonaise maken, het recept voor de beste sangria!

High tea

Zelf jam maken, pijnboompittencustardtaart uit de oven, sandwiches beleggen en de beste meringue leren bakken.

Sushi

Leer hoe je verse vis herkent en fileert, sushi rollen met een rolmatje (maki en inside-out) en met de hand (nigiri en handroll).

In overleg is er veel mogelijk, dus als u iets speciaals wilt leren, aarzelt u dan niet… Wilt u meer informatie over een workshop, neem dan contact op met Betty via of bel ons op nummer 06 – 23983235.

Handig om te weten

De prijs van de workshop is inclusief vruchtensap, tafelwater en bij de workshop passende drank.
Het aantal personen kunt u tot een week voor de workshop aanpassen. U mag de workshop kosteloos annuleren tot twee weken voor aanvang.