Workshops

Workshops

Betty Blue verzorgt gezellige en leerzame workshops. Deze workshops worden gegeven in het sfeervolle kookatelier. U gaat zelf aan de slag in de keuken. Uiteraard met de nodige instructie en begeleiding. Later schuift u aan tafel om van uw eigen kookkunsten te genieten. U kunt zich voor een workshop inschrijven met een groep van minimaal 10 tot maximaal 40 personen. U kunt in ieder geval kiezen uit de volgende workshops:

Italiaanse keuken

Verse pasta maken, het recept voor een heerlijke smeuïge pesto, saltimbocca, cantuccinikoekjes en natuurlijk tiramisu. 

Deze workshop duurt 4 uur en kost € 70 p.p. 

Het mooiste uit het Groene Hart

Tijdens deze workshop werken jullie met de mooiste producten uit het Groene Hart. Jullie gaan aan de slag met die ingrediënten om een compleet 3 gangen diner te bereiden.

Deze workshop duurt 4 uur en kost € 75 p.p. 

Let the battle begin!

Verschillende teams krijgen aanwijzingen waarmee ze een pakje in het centrum van Gouda kunnen verkrijgen. De bedoeling is dat ze zo snel mogelijk in het kookatelier weten te komen, want daar wacht een groot voordeel voor de eerste teams. Meerdere teams koken hetzelfde gerecht. Tijdens het diner ontvangen de teams één, twee of drie Michelinsterren voor hun gerecht. Aan het eind van de avond maken we het winnende team bekend.

Deze workshop duurt 4 uur en kost € 80 p.p. 

De vakmensen van Gouda

Ontmoet de vakmensen van Gouda in hun mooie winkels met etenswaren door samen met de chefkok boodschappen te doen in het centrum van Gouda. Onderweg is van alles te zien, te leren en te proeven. Daarna aan de slag in de keuken voor een diner.

Deze workshop duurt 4,5 uur en kost € 85 p.p. 

Uit de keuken van Ottolenghi

De recepten komen uit verschillende boeken van Ottolenghi en bevatten interessante ingrediënten zoals tahin, granaatappelmelasse, burrata, harissa.

Deze workshop vegetarisch, duurt 4 uur en kost € 75 p.p. 

Plant based workshop

Tijdens deze workshop leren jullie hoe goede chefs in toprestaurants vegetarisch koken. Het zijn echt hele gave recepten, van super toffe enthousiaste chefs. Met medewerking van: Chef George van VanderVeen, Amsterdam; Chef Yascha van Rijks, Amsterdam; Chef Jim van Renilde (Depot), Rotterdam; Chef Jac van Restobar Rosie, Utrecht.

Deze workshop duurt 5 uur en kost € 95 p.p. 

De sterren van de hemel koken

Tijdens deze workshop wordt er een restaurant-waardig 4-gangen-diner gekookt en is er veel aandacht voor kooktechnieken en productkennis. We starten met een amuse en een glas bubbels en serveren bij iedere gang een bijpassende wijn.

Deze workshop duurt 5 uur en kost € 95 p.p. 

Mexicaanse keuken

Het recept voor de beste guacemole met tortillachips, ceviche, zelf maïstortilla’s maken en een spicy chocolademousse.

Deze workshop duurt 4 uur en kost € 70 p.p. 

Wilt u iets speciaals leren?
In overleg is er veel mogelijk!

Excursie naar de palingvisser

Tijdens deze excursie varen we de Reeuwijkse Plassen op voor een ontmoeting met de palingvisser. Samen bekijken we de fuiken op zoek naar paling. Natuurlijk proeven we ook wat gerookte paling. De prijs voor deze excursie is afhankelijk van het aantal deelnemers en altijd in combinatie met een workshop of een catering.

Contact

Kookatelier Betty Blue
crossmenu