Workshops
Regelmatig organiseert Jolanda van Dongen van Betty Blue workshops. Deze workshops worden gegeven in het sfeervolle kookatelier. U gaat met minimaal 10 personen per keer de keuken in om traditionele recepten te bereiden. Uiteraard met de nodige instructie en begeleiding. Later schuift u aan tafel om van uw eigen kookkunsten te genieten.
U kunt zich voor een workshop inschrijven met een groep van minimaal 10 tot maximaal 40 personen. U kunt in ieder geval kiezen uit de volgende workshops:
Italiaanse keuken
Verse pasta maken, het recept voor een heerlijke smeuïge pesto, saltimbocca, cantuccini-koekjes en natuurlijk tiramisu. Deze workshop duurt 4 uur en kost € 70 p.p.
Het mooiste uit het Groene Hart
Tijdens deze workshop werken jullie met de mooiste producten uit het Groene Hart. Jullie gaan aan de slag met die ingrediënten om een compleet 3 gangen diner te bereiden. Deze workshop duurt 4 uur en kost € 75 p.p.
Uit de keuken van Ottolenghi
De recepten komen uit verschillende boeken van Ottolenghi en bevatten interessante ingrediënten zoals tahin, granaatappelmelasse, burrata, harissa. Deze workshop is vegetarisch, duurt 4 uur en kost € 75 p.p.
Let the battle begin!
Verschillende teams krijgen aanwijzingen waarmee ze een pakje in het centrum van Gouda kunnen verkrijgen. De bedoeling is dat ze zo snel mogelijk in het kookatelier weten te komen, want daar wacht een groot voordeel voor de eerste teams. Meerdere teams koken hetzelfde gerecht. Tijdens het diner ontvangen de teams één, twee of drie Michelinsterren voor hun gerecht. Aan het eind van de avond maken we het winnende team bekend. Deze workshop duurt 4 uur en kost € 80 p.p.
De vakmannen van Gouda
Ontmoet de vakmannen van Gouda in hun mooie winkels met etenswaren door samen met de chefkok boodschappen te doen in het centrum van Gouda. Onderweg is van alles te zien, leren en proeven. Daarna aan de slag in de keuken voor een diner. Deze workshop duurt 4,5 uur en kost € 85 p.p.
De sterren van de hemel koken
Tijdens deze workshop wordt er een restaurant-waardig 4-gangen-diner gekookt en is er veel aandacht voor kooktechnieken en productkennis. We starten met een amuse en een glas bubbels en serveren bij iedere gang een bijpassende wijn. Deze workshop duurt 5 uur en kost € 95 p.p.
Het Groene Hart in de keuken
Tijdens deze workshop halen we onze ingrediënten rechtstreeks uit het Groene Hart: we varen met een palingvisser de Reeuwijkse plassen op, lopen met een boerenzoon door de moestuin en zien hoe de slager een half varken uitbeent. meer informatie
Het bedrijfsuitje gaat gewoon door
Tijdens deze workshop bereiden de medewerkers in eigen keuken een diner voor hun gezin. Betty Blue zorgt voor de box met ingrediënten en recepturen, bijpassende Spotify-playlist, instructie filmpjes en tips en ondersteuning in een appgroep. Met online borrelmoment. meer informatie
Mexicaanse keuken
Het recept voor de beste guacemole mèt versgebakken tortillachips, ceviche, zelf maïstortilla’s maken en een spicy chocolademousse. Deze workshop duurt 4 uur en kost € 70 p.p.
In overleg is er veel mogelijk, dus als u iets speciaals wilt leren, aarzelt u dan niet… Wilt u meer informatie over een workshop, neem dan contact op met Betty via of bel ons op nummer 06 23 98 32 35.
Belangrijk om te weten
Het aantal personen kunt u tot een week voor de workshop aanpassen. Daarna staat het aantal vast.
De prijs van de workshop is inclusief vruchtensap, tafelwater en witte en rode Italiaanse wijn.
U mag de workshop kosteloos annuleren tot twee weken voor aanvang.