Historie

Al tien jaar werkzaam als boekhouder, had ik besloten dat het tijd werd mij toe te gaan leggen op mijn grote hobby: koken. Ik was al enige tijd bezig met uitzoeken hoe en waar ik iets met mijn hobby kon gaan doen, toen ik Betty ontmoette. Betty Blue was toen al zes jaar oud. De toenmalige eigenaresse ging op zoek naar een nieuwe uitdaging, terwijl ik die juist vond in de overname van de eetwinkel. We werden het snel eens. Per 1 juli 2000 ben ik de nieuwe eigenaresse van Betty Blue geworden. En dat is genieten!

Het eerste jaar was het wel even wennen: een eigen zaak runnen en in zulke grote hoeveelheden koken. Binnen een jaar wist ik mijn tijd zodanig in te plannen dat ik tijd beschikbaar had om de koksopleiding te volgen. Weer twee hectische jaren, maar wel boordevol nieuwe informatie, tips, technieken, etc. In mijn winkel kookte ik nog steeds als een huisvrouw, maar dan voor heel veel personen. Tijdens de koksopleiding leerde ik pas hoe ik moest koken als een kokā€¦ Ik bereidde nu dagelijks probleemloos grote hoeveelheden verse maaltijden. De recepten kwamen overal vandaan: kooktijdschriften, kookboeken, zelfs klanten brachten wel eens een recept.

De werkzaamheden in de winkel werden uitgebreid met het verzorgen van catering en het geven van workshops. Een groot succes, dat alleen moeilijk te combineren viel met de winkel. In 2005 is de eetwinkel aan de Blauwstraat gesloten en heb ik Betty Blue omgedoopt tot een kookatelier. Het adres voor catering op feesten en partijen van een intiem gezelschap van 2 tot een groep van 200 personen (eventueel volledig georganiseerd met servies, bestek, glazen, drank en personeel) en de persoon voor het geven van workshops aan groepen van 8 tot 40 personen.

Misschien bent u na het lezen van dit verhaal en het bekijken van de website net zo enthousiast geworden als ik en mag ik u snel eens ontvangen tijdens een workshop of voor een gesprek om te praten over de mogelijkheden die Betty te bieden heeft.

Met vriendelijke groet,
namens Betty Blue: Jolanda van Dongen